Čeští házenkáři na Novoročním turnaji potrápili silné soupeře

Brno, Hodonín - Čeští házenkářští reprezentanti obsadili na domácím Novoročním poháru až čtvrté místo. Tým, kterému při zápasech v Brně a Hodoníně chybělo několik opor, ale na turnaji přesto zanechal dobrý dojem. Stejně jako Michal Dostalík, brněnský hráč, který se do reprezentace vrátil po osmi letech.

Dvě prohry a jedna remíza – taková je bilance českých házenkářů na jedné z posledních prověrek před klíčovými kvalifikačními souboji o evropský šampionát. Mrzet může domácí reprezentační výběr jen úvodní prohra o osm gólů se Slovenskem. Se silným Maďarskem dokázal neúplný český tým remizovat a prvním Polákům podlehl výběr Vladimíra Habera a Jaroslava Hudečka o jedinou branku. „Borcům musím moc poděkovat, každý z nich se dokázal se svou rolí v týmu dobře vypořádat. Když tým bude kompletní, můžeme opravdu konkurovat i soupeřům ze světové špičky,“ zhodnotil výsledky trenér české reprezentace Vladimír Haber.

Házená - Česko - Polsko (zdroj: ČT24)

Po osmi letech zažil úspěšný comeback do reprezentačního dresu i zkušený pivot Králova Pole – Michal Dostalík. A s podporou domácího publika ukázal, že jeho útočné kvality obstojí i na mezinárodní scéně. „Byla to pro mě čest zahrát si zase za reprezentaci. Chtěl bych moc poděkovat trenérům i klukům, kteří se mě snažili dostávat do šancí. Navíc ta podpora domácího publika byla fantastická,“ popsal reprezentační pivot Michal Dostalík.

Čeští házenkáři těsně podlehli Polsku (zdroj: ČT24)

Příští týden čeká český reprezentační výběr ještě turnaj ve Švédsku. Do Brna se házenkářští reprezentanti opět vrátí začátkem dubna, kdy je čeká důležitý kvalifikační zápas proti Německu.

Vydáno pod