Zbrojovka se vrátila za Lužánky – uctít historii

Brno - Stovky příznivců brněnského fotbalového klubu o víkendu napochodovaly na místo, kde Zbrojovka strávila svá nejslavnější léta, včetně zisku jediného titulu v roce 1978. Nechyběli u toho hráči současného ligového týmu ani klubové legendy. Za Lužánkami si pak všichni připomněli sto let od založení brněnského klubu.

„Tam, kde kdysi stál stádión, je pustá pláň. My chcem zpátky za Lužánky.“ Tento chorál se při sobotním pochodu asi nejčastěji ozýval z davu příznivců brněnského fotbalu a hokeje. Ti totiž už léta trpí vytržením svých klubů z místa, kde Zbrojovka i Kometa v historii slavily své tituly a kam chodily návštěvy v řádech desetitisíců. 

Rozhovory s Petrem Švancarou a Jaroslavem Hajnem (zdroj: ČT24)

Přibližně tisícovka lidí dorazila na místo v pět hodin odpoledne. Obsadili plochu fotbalového hřiště a po proslovu vedení klubu, organizátorů nebo kapitána Zbrojovky Petra Švancary se stadión rozzářil připravenou pyrotechnickou show. „Všéchno nejlepší, Zbrojovko, všéchno nejlepší,“ tento pokřik se z jindy opuštěných Lužánek ozýval ještě i dlouho potom, co poslední světlice dohasly. 

No comment: Pochod fanoušků Zbrojovky za Lužánky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod