Dealeři kokoainu, kteří prodávali na Stodolní ulici, dostali až 12 roků vězení

Ostrava - Tresty ve výši čtyři až dvanáct a půl roku dostali u ostravského soudu čtyři dealeři drog. Mezinárodní skupina prodala za dva měsíce na Stodolní ulici v Ostravě kokain za milion korun. Při shánění důkazů policisté použili i placeného informátora.

Chtěli se stát hlavními dodavateli kokainu na Stodolní ulici v Ostravě. Po dvou měsících je ale odhalili policisté, kteří využili agenta z podsvětí. I přesto dokázali rozprodat patnáct set dávek drogy.

„Rozdělili si, kdo bude kokain vážit, kdo míchat, ředit a následně pak distribuovat mezi uživatele,“ uvedl státní zástupce Michal Togner.

Nejvyšší trest - dvanáct a půl roku vězení, dostal Albánec Roland Keta. Společně se Zdeňkou Drobčínskou vozil kokain z Itálie a Nizozemska. Ta jako jediná vypovídala proti gangu a za to získala status spolupracující obviněné a dostala mírnější trest - čtyři a půl roku.

„Obžalovaná popsala fungování ve skupině, vypovídala velmi podrobně, podrobně se vyjadřovala i k důkazům,“ shrnul Togner.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Na Stodolní ulici v Ostravě je podle protidrogových expertů největší koncentrace uživatelů drog ve městě. Dominuje marihuana a pervitin. „V posledních měsících jsme zaznamenali poměrně značný úbytek uživatelů heroinu. To si vysvětlujeme zejména tím, že  někteří prodejci skončili za mřížemi a zboží je méně dostupné,“ uvedl protidrogový koordinátor Renarkonu Michal Sobek.

Díleři drog ale o zákazníky nemají nouzi. Podle odhadů protidrogový expertů bere jen v Ostravě pravidelně pervitin přibližně pět tisíc narkomanů.

Vydáno pod