Univerzitu v Olomouci zaplnili studenti

Olomouc - Několik stovek budoucích vysokoškoláků z celé Moravy dnes zaplnilo prostory olomoucké Univerzity Palackého. Své dveře zájemcům o studium otevřelo osm zdejších fakult, které letos nabízejí rekordní počet 345 oborů. Zájemců přijelo letos podle zástupců univerzity více jak loni.

V prostorách právnické fakulty se mohli zájemci o studium zúčastnit například simulovaného soudního jednání nebo výuky takzvaného street law neboli práva pro každý den. Budoucí zdravotníci si mohli vyzkoušet správné zavedení kanyly do žíly či péči o novorozence. Na fakultě tělesné kultury si zase mnozí nechali změřit hustotu kostní dřeně či obsah vody a tuku v těle. Připraveny byly také sportovní psychotesty. Na přírodovědecké fakultě zase připravili komentované prohlídky vysoce specializovaných laboratoří a geologických sbírek a ukázky pokusů.

Po celou dobu dnešní akce Univerzita Palackého zajistila zájemcům i bezplatnou autobusovou linku, která vyjížděla v hodinových intervalech z hlavního nádraží ke všem osmi fakultám univerzity.

Loni na univerzitu zájemci podali téměř 33.000 přihlášek ke studiu, letos se očekává zhruba stejný počet.