Jihlava postoupila do semifinále zimní Tipsport ligy

Brno - Jihlava potvrdila, že se jí v zimní přípravě znovu daří. Vysočina prošla skupinou C bez porážky a postup stvrdila dnešním vítězstvím 2:1 nad druholigovým Znojmem. To testuje bývalého reprezentanta Heinze.

Kouč Jihlavy František Komňacký i přes vybojovaný postup nebyl úplně spokojený. „Tentokrát náš výkon nebyl zcela podle mých představ. Chyběla nám větší přesnost v koncovce. I když tento turnaj bereme jako přípravu, pokusíme se obhájit loňské prvenství,“ řekl Komňacký.

První gól zápasu vstřelil už v osmé minutě Vaněček. Znojmu pomohl srovnat kapitán Yonov, půl hodiny před koncem se ale z penalty nemýlil jihlavský Kosak.

Jihlava v Tipsport lize porazila druholigové Znojmo (zdroj: ČT24)

Ve znojemském dresu se představil bývalý reprezentant Marek Heinz, který si hledá angažmá poté, co přestal nastupovat v Olomouci. V minulých dnech odmítl nabídku Příbrami, nyní by mohl zakotvit v druhé lize.

„Chci raději hrát někde v klubu, kde je dobrá atmosféra, a ne hrát o záchranu a stresovat se. Znojmo mi přijde jako velice sympatický klub. Teď schází to, aby se kluby mezi sebou domluvily,“ uvedl Heinz pro znojemskou klubovou televizi.

Ve stejné skupině Brno porazilo Slovácko 2:0, oba góly přitom vstřelilo až v poslední půlhodině. „Měli jsme tlak, v koncovce jsme se však trápili. Potěšilo mě, že jsme moc nechybovali v obraně a soupeře nepouštěli do střeleckých příležitostí,“ uvedl kouč Brna Petr Čuhel.

Podívejte se na sestřihy ostatních zápasů Tisport ligy:

Výsledky Tipsport ligy:

Vysočina Jihlava - 1. SC Znojmo 2:1 (1:1)

Branky: 8. Vaněček, 61. Kosak z pen. - 37. Jonov z pen. Rozhodčí: Adámková.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)

Branky: 62. P. Buchta, 85. Přerovský. Rozhodčí: Trávníček.