Podnikatel se marně pokoušel zbavit manželky. Nakonec se oběsil

Ostrava - Dvacet lidí se stalo loni v Moravskoslezském kraji obětí vraždy. Policisté zatím nevyřešili jediný případ - vraždu bezdomovce na ostravské haldě. Jedné vraždě, kdy podnikatel chtěl nechat odstranit nepohodlnou manželku, zřejmě zabránili.

Podnikatel se chtěl za každou cenu zbavit kvůli majetku své manželky. Od roku 2010 hledal někoho, kdo by ji zavraždil. To ale nebylo snadné. „V červnu dokonce za to zaplatil jedné osobě 300 tisíc korun,“ uvedl kriminalista Antonín Řezníček. Podnikatel narazil na podvodníka. Manželka zůstala živá, peníze už nikdy neviděl. V roce 2012 nakonec požádal známého, aby mu opatřil zbraň, že manželku zastřelí sám. To však nestihl, protože ho zatkli policisté a obvinili ho z přípravy vraždy. Na soud nečekal a oběsil se.

Moravskoslezští kriminalisté vyřešili také případ vraždy mladíka z Novojičínska z roku 2008. Zjistili, že jako takzvaný bílý kůň figuroval spolu s dalšími muži v úvěrovém podvodu. Když se nespokojil se svým podílem a chtěl další peníze, jeho komplicové se ho rozhodli zavraždit. Na odlehlém místě ho ubili baseballovou pálkou a jeho tělo spálili na svém pozemku. Ostatky později vyhrabali policejní psi.

Z dvaceti případů vražd skončilo smrtí jen šestnáct. Tři případy policisté kvalifikovali jako pokus o vraždu a jeden jako přípravu vraždy. Hlavními motivy byly lidské a rodinné neshody, ve čtyřech případech šlo o peníze. Tři případy neskončí před soudem, protože útočníci byli vážně duševně nemocní lidé.

Vydáno pod