Fantom play-off Tomáš Divíšek v Kometě končí. Je z něj Pirát

Brno - Hokejová Kometa dnes zareagovala na neúspěšné období a propad extraligovou tabulkou. Vedení klubu z kádru A týmu uvolnilo svého tahouna loňským play-off – zkušeného útočníka Tomáše Divíška. Ten se večer dohodl na svém novém působení v Chomutově. Piráti do Brna pustí slovenského útočníka Lušňáka.

Rekordman loňského play-off nastoupil po zranění do letošní sezóny až ve 14. kole a nastřádal solidní čísla – 12 branek a 15 asistencí, k tomu ale i devět minusových bodů. Vedení Komety, která se propadá extraligovou tabulkou, dnes urostlého útočníka uvolnilo i pro dostatek dalších centrů ve svém kádru, kteří kvůli přetlaku alternují třeba i na jiných postech.

Rozhovor s Tomášem Divíškem (zdroj: ČT24)

Vedení brněnského klubu dalo hráči souhlas k hledání nového angažmá. Odpolední spekulace o přesunu na sever Čech se potvrdily večer, kdy příchod zkušeného centra oznámil na svých stránkách poslední celek extraligové tabulky – Piráti Chomutov. „Dlouho jsme usilovali o příchod středního útočníka. Jsme rádi, že se nám to nyní povedlo,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Chomutova Leo Gudas.

Rozhovor se sportovním manažerem Pavlem Zubíčkem (zdroj: ČT24)

Kometa chtěla po Chomutovu za Divíška hráčskou kompenzaci. Součástí dohody se nakonec stal čtyřiadvacetiletý slovenský útočník Patrik Lušňák. Ten si v jednačtyřiceti letošních zápasech připsal dvanáct bodů.

Kometa se v základní části už s Chomutovem nepotká. Poslední vzájemný zápas skončil 13. ledna domácí výhrou Brna 4:0.