Skupina Kryštof chystá turné se speciálními efekty. Začíná v Opavě

Opava - Skupina Kryštof začala ve sportovní hale v Opavě zkoušet na své turné. Hudebníci naposledy veřejně koncertovali před rokem a půl. Na podzim vydali úspěšné album Inzerát a rozhodli se uspořádat halové turné ve třech největších městech republiky. Kvůli projekcím, které koncert doprovodí, pořídili obří pohyblivou LED obrazovku.

Richard Krajčo řídil v opavské sportovní hale sám celou zkoušku. „Je to pro mě trošku náročné hlasově, pořád mluvím. Ještě jsem nezpíval a už mám vymluvený hlas, takže jsem zvědavý na ty koncerty. Jinak dobrý,“ říká Krajčo.

Richard Krajčo se svým týmem navrhoval scénu, světla i projekce. S výtvarníky si za posledních čtrnáct dnů vyměnil 260 mailů. „Dělám skoro všechno sám, jak režiséra, tak producenta. Ale je to tak dobře, protože jinak bych nebyl spokojený,“ tvrdí hudeník.

Reportáž Heleny Dohnalové (zdroj: ČT24)

I když plány na celou scénu byly původně jiné a ztroskotaly na vysoké ceně, skupina přesto pořídila obří LED obrazovku. „Jsme první česká kapela, která bude pohybovat s ledkama během koncertu,“ těší se Krajčo.

Hudebníci tvrdí, že halové turné je pro ně svátkem. Chtějí, aby z toho měli něco i diváci. Překvapení přichystali několik, ale dopředu prozradili jen to, že mají konfetová děla. Ta když vystřelí, zasypou celou halu konfetami.

Skupinu Kryštof si poslechnou diváci v Ostravě, Brně a v Opavě. Turné bylo během čtrnácti dnů vyprodané, proto skupina přidala jeden koncert v Opavě. Nazvala ho generální zkouškou.