Policisté zachránili rodinu z hořícího domu

Český Těšín - Sedmičlennou rodinu včetně tří malých dětí zachránila v noci společná hlídka městských strážníků a policie v Českém Těšíně. V domě hořel sklep. Obyvatele, kteří se nadýchali zplodin, odvezli záchranáři do nemocnice. Příčinou požáru byl zřejmě zkrat na elektroinstalaci.

Hustého dýmu, který se valil ven přes okna sklepu, si o půl třetí ráno všimla policejní hlídka. Uvnitř domu spala nic netušící rodina. „Začali jsme bušit na dveře, lomcovat klikou, baterkou svítit do oken. Objevila se paní, tak jsme na ni volali, ať otevře,“ popisoval strážník Igor Svobodník.

Policisté okamžitě začali vyvádět obyvatele ze zakouřeného domu. „Kolegyně rychle vzala miminko a utíkala s ním ven,“ líčil Svobodník. Mezitím přijeli hasiči a záchranáři a zraněné, kteří se nadýchali zplodin, odvezli do nemocnice. Na dětském oddělení v Karviné zůstala Lucie Greinerová se svými třemi dětmi. „Jsme rádi, že to všechno dobře dopadlo. Bylo to za pět minut dvanáct,“ řekla Lucie Greinerová. Lékaři plánují, že už zítra rodinu propustí domů.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Hořet začalo kvůli závadě na elektroinstalaci ve sklepě , dým se rozšířil po celém domě. Za to, že strážník s policistkou pohotově zareagovali a zachránili sedmičlenou rodinu, je čeká mimořádná odměna.

Vydáno pod