Frenštátského případu se ujal žalobce: Musíme vše důsledně prověřit

Frenštát pod Radhoštěm - Fakultní nemocnice v Ostravě poslala domů další dva obyvatele z vybuchlého frenštátského domu. Stále ale pečuje o čtyři pacienty, mezi nimi je i jedno dítě. Případem se také začal zabývat státní zástupce. Přestože je viník pravděpodobný mrtev, hledá vysvětlení, jak a proč k výbuchům a požáru došlo.

Je čtvrtý den po tragédii. Bagr se prokousává troskami domu, ze kterého brzy nezůstane vůbec nic. Stání zástupce Michal Król začíná studovat spis k případu, jaký se v historii země ještě nestal. Viník s největší pravděpodobností zemřel při činu.

"I kdyby tam byla jedna deseti procenta pravděpodobnosti, že by to
mohl být ještě někdo jiný, nebo že by se na tom mohla podílet nějaká jiná příčina, tak
to musíme prověřit a následně vyhodnotit a podle toho vést trestní řízení," sdělill státní zástupce Michal Król.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Svíček před radnicí přibývá. Město Frenštát pod Radhoštěm vyhlásilo třídenní pietu za zemřelé. Nehraje kino, konat se nebude ani čtvrteční koncert dětí ze Základní umělecké školy. Ve městě visí na několika místech černé vlajky.

Základní a mateřskou školu ve Frenštátu tragédie zasáhla obzvlášť silně. Ze zničeného domu tam chodily děti ze čtyř rodin. Jenda jeho obyvatelka dělala ředitelku mateřské školy.

Podle místostarosty Frenštátu pod Radhoštěm Pavla Mička žili v domě slušní, obyčejní lidé. Řemeslník, který stavěl nový dům, zdravotní sestra a její muž podnikatel, stolař a žena na mateřské. Poskládat jejich životy tak, aby znovu dávaly smysl, jim pomáhá psycholožka Petra Ďásková.