Sousedé zachránili starou ženu z Příbora před zlodějkou

Příbor - Lidé z Příbora ochránili svou osmaosmdesátieltou sousedku před okradením. Chytili ji chvíli poté, co ukradla staré ženě patnáct tisíc korun. Oběti namluvila, že potřebuje rozměnit peníze. Přivolaní policisté ji zadrželi, soud na ni uvalil vazbu.

Zlodějka zneužila ženiny důvěřivosti. Oslovila ji před vchodem do domu, kde důchodkyně bydlí. Řekla, že potřebuje rozměnit dva tisíce korun. Žena ji pustila do bytu a přišla o obálku, ve které měla patnáct tisíc korun. Okradená si toho všimla a zalarmovala sousedy.

Zlodějku chytil soused Lubomír Krulich, vzápětí přišel na pomoc další. „Snažila se nás přesvědčovat, abychom ji pustili, ale pak toho nechala,“ uvedl Pavel Tyrna.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Osmaosmdesátiletá žena je z události v takovém šoku, že odjela z Příbora za svými dětmi do Liberce. Zlodějku policisté dobře znají, přičítají ji asi třicet podobných případů. Okrádat starší lidi je její specialita a zkouší ji v Příboře, v Ostravě, Mladé Boleslavi i v Praze. Podle policistů kradla i v Německu, odkud ji loni vyhostili.

Policisté opakovaně varují před lidmi, kteří přicházejí s různými žádostmi a snaží se vetřít lidem do bytů. Jen na Novojičínsku zloději podle policejních odhadů připraví ročně o úspory nejméně sto důchodců.