Starosta Orlové se omluvil, že neinformoval o zpronevěře v účtárně

Orlová - Šéfové zastupitelských klubů Orlové se sešli na mimořádném jednání na radnici. Po vedení města chtěli vědět, kdo bude pykat za pochybení účetní města, která je podezřelá ze zpronevěry přes pět milionů korun. A také, jak je možné, že se zastupitelé o kauze dozvěděli až po více než roce. Starosta se omlouval.

Napětí a nervozita provázela jednání předsedů politických klubů v Orlové. Po výměně názorů starosta přijal výtky členů opozice, kterých se také dotklo, že o tak závažném případu nic nevěděli.

„Všem, kteří se cítí dotčeni, se za vedení města omlouvám, že k nim informace dorazila pozdě,“ prohlásil nakonec starosta Jiří Michalík. Omluva některým opozičním zastupitelům nestačí.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Vedení orlovské radnice však kvůli selhání kontroly na účtárně rezignovat nehodlá. „Neporušili jsme zákon ani předpisy, není důvod k rezignaci starosty ani rady,“ prohlásil starosta Michalík.

Nejbližší zastupitelstvo se v Orlové sejde v dubnu. Opozici je už ted´jasné, že kvůli pětimilionové kauze vedení města nesvrhne. Sociální demokraté mají společně s komunisty a hnutím Město lidem v zastupitelstvu pohodlnou většinu.