Ztracené play-off stálo Veneru místo

Brno - U brněnské Komety končí trenér Zdeněk Venera, odvoláním odnesl neúspěch v boji o play-off. Na lavičce loňského vicemistra ho nahradí Vladimír Kýhos. Ten naposledy působil v Karlových Varech a v minulosti trénoval právě i brněnský tým.

Kometa je po včerejšku v depresi. Tým, který až do začátku prosince svou silou soupeře děsil, se po zbytek základní části proměnil v beránka dobrovolně odevzdávajícího cenné body. Křeč Brna vyvrcholila vysokou prohrou 0:6 na Spartě, která Kometu definitivně poslala jen do bojů o záchranu. „Nikoho z nás by ještě před měsícem nenapadlo, že do play-off nepostoupíme. Je to pro nás obrovské zklamání. Každý z nás si teď musí sáhnout do svědomí, jestli do toho dal opravdu sto procent,“ řekl brněnský obránce Tomáš Žižka.

Rozhovor se Zdeňkem Venerou (zdroj: ČT24)

„Podle mě nebyl problém v tom, že by se někdo nesnažil, ale v disciplíně, kterou jsme v klíčových okamžicích neukočírovali. To nás stálo několik vyhraných zápasů. Na tom, že jsme nepostoupili, neseme vinu všichni, hráči i trenéři,“ popsal příčiny neúspěchu nejproduktivnější hráč v modrobílém dresu Jan Hruška.

Rozhovor s Janem Hruškou (zdroj: ČT24)

Selhání Komety dnes odpoledne odnesl odvoláním brněnský trenér Zdeněk Venera. Jednoho z hrdinů loňské stříbrné euforie ve funkci nahradil Vladimír Kýhos, který na lavičce Brna působil už v letech 2008–2009. „Já na Brno budu vždycky rád vzpomínat hlavně kvůli tomu, co jsme zde zažili v loňské sezóně. O to víc mě mrzí, že se to letos nepovedlo. Brno je hokejové město, které si postup zasloužilo,“ shrnul odvolaný trenér Zdeněk Venera.

První úkol pro nového trenéra je jasný – uhájit v planout devítibodový náskok na barážové příčky.