Auto sjelo ze silnice a narazilo do stromu

Žermanice - Dvě posádky záchranné služby, a to ze stanovišť v Havířově a Nošovicích, vyjížděly dnes ráno k havárii osobního vozidla na silnici mezi obcemi Žermanice a Pazderna. Řidič osobního automobilu nezvládl jízdu na kluzké silnici. Auto sjelo ze silnice a narazilo do stromu. Zraněno bylo 5 pasažérů. Dvě zranění jsou těžší, tři lidé vyvázli s lehkými zraněními.

Mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk k nehodě řekl, že řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice. V místě nehody bylo náledí.

Záchranáři ošetřovali pět účastníků nehody, přičemž všichni byli při vědomí a mimo bezprostředního ohrožení života. Dva muži ve věku osmatřicet a čtyřiatřicet let utrpěli středně závažná poranění v oblasti zad, resp. poranění horní a dolní končetiny. Posádky dále ošetřovaly tři ženy. Devatenáctiletá byla zraněna na hlavě, další, o šest let starší, pak utrpěla poranění končetin. V obou případech se jednalo o zranění středně těžká. U ženy ve věku osmačtyřiceti let vyslovili záchranáři podezření na poranění v oblasti páteře a pánve.

„Zranění byli předáni na chirurgické ambulanci a urgentním příjmu v havířovské nemocnici,“ informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.