Gymnastky soutěžily o Zlatý štít VOKD

Ostrava - Tělocvična ostravského Mittalu  byla dějištěm gymnastického klání o Zlatý štít VOKD. Letos již po osmatřicáté bojovaly dívky a ženy ze čtrnácti oddílů celé České republiky o ceněnou trofej. A jako tradičně byly k vidění kvalitní výkony zejména mezi nejmladšími účastnicemi.

Téměř osmdesát závodnic od gymnastického potěru až po reprezentantky poměřilo své síly v závodě, který patří k nejstarším u nás a je navíc atypický faktem, že se jedná o dvojboj. Gymnastky se představují na kladině a na bradlech, jejich umístnění určuje součet bodů z obou nářadí. Letos potěšila zejména hojná účast a kvalita těch nejmenších.

Největší pozornost byla soustředěna na vystoupení žen, zejména pak na reprezentantku Terezu Ochynskou, vloni ještě juniorku ze Sokola Moravská Ostrava. Ochynská si celkové vítězství vybojovala díky dobré sestavě na bradlech a prvenství potvrdila i slušným výkonem na kladině. Celkem brala 25,8 bodu a výrazně porazila Veroniku Pluskalovou z Prostějova i vítkovickou Samiru Dudovou. Kvalitní výkony nastupující generace na Zlatém štítu naznačily, že sportovní gymnastika žen bude mít i v dalších letech na čem stavět.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)