Na vlakovém nádraží v Přerově čekejte komplikace

Přerov – Cestující na nádraží v Přerově čekají od pondělí omezení. Začne totiž plánovaná rekonstrukce prvního nástupiště a podchodu. Rekonstrukce důležitého železničního uzlu potrvá do konce května.

Omezený bude přístup do odbavovacích prostor a na všechna nástupiště. Cestující se dostanou k pokladnám, do čekárny a ČD centra pouze hlavním vchodem. Zavřené budou i bezbariérové přístupy z bočních stran nádražní budovy přes první nástupiště a lidé na invalidním vozíku budou moci využít pouze nově vybudovaný podchod v jižní části přerovského nádraží. 

„Cestující žádáme, aby přicházeli na nádraží dříve a počítali s prodloužením doby mezi nákupem jízdenek a přechodem k vlakům na jednotlivá nástupiště. Imobilní cestující prosíme, aby svoji přepravu objednávali s dostatečným předstihem prostřednictvím kontaktního centra ČD,“ uvádí mluvčí Českých drah Kateřina Šubová, „Nebude zajištěn ani bezbariérový přístup k pokladním přepážkám. Imobilní cestující mohou ale požádat vlakový doprovod o odbaveni přímo ve vlaku bez jakékoliv přirážky.“  

Správa železniční a dopravní cesty zahájila rozsáhlou rekonstrukci a modernizaci přerovské železniční stanice předloni v únoru. Investice, jejíž součástí jsou úpravy kolejí a nástupišť i vybudování nového podchodu, si vyžádá téměř pět miliard korun. Většinu nákladů uhradí dotace z evropských fondů.