Jarní přespolní běh v Lounech

V neděli 3. března uspořádal atletický oddíl ASK Elna Počerady již 47. ročník Jarního přespolního běhu. Jeho součástí je v kategorii dorostenek také Memoriál Lucie Náprstkové, který se na počest tragicky zemřelé kamarádky atletů běžel po jedenácté. V této kategorii zcela suverénně zvítězila Carmen Beshirová z SK Zdice, která v Lounech tento závod vyhrála (v různých kategoriích) už třikrát. Proto také udělala hezké gesto a vyhraný pohár přenechala v pořadí druhé závodnici.

Závod se běžel za chladného počasí a na start postavilo celkem 222 běžců a běžkyň. Pořadatelé připravili celkem 25 kategorií a tratě v délce od 100 do 7 800 metrů. Jarní běh zde má velkou popularitu, i tentokrát přijeli atleti z mnoha míst celé republiky, Havířov, Praha, Zdice, Stodůlky, Sokolov, ale i z měst Ústeckého kraje.

Jak už bylo řečeno, Memoriál Lucie Náprstkové, tedy kategorii dorostenky 1996-1997 na 2300 metrů vyhrála Carmen Beshirová z SK Zdice před Lucií Svobodovou z AK Most a Eliškou Brožkovou z Triatlet Karlovy Vary. Hlavní závod, muži vytrvalci (roč. 1993 a starší) na 7 800 metrů vyhrál Daniel Kupidlovský ze Sokola Stodůlky, před Jakubem Coufalem z AK Bílina a Erwinem Beshirem z SK Zdice.

Jarní přespolní běh v Lounech
Zdroj: ČT24/Ladislav Bába

Ladislav Bába, Louny