Teplota stoupá, vleky ale jedou naplno i na Hané

Hlubočky - I přes jarní teploty šplhající nad deset stupňů nad nulou, zůstávají stále v provozu lyžařské areály, a to i ty níže položené. Vlekaři na Hané si zatím letošní sezonu pochvalují a avizují, že minimálně do půlky března si u nich lidé bez problémů zalyžují.

Areál v Hlubočkách je jen patnáct kilometrů od Olomouce. Je devět stupňů nad nulou, přesto je tam čtyřicet centimetrů sněhu a asi padesát lyžařů. A ti si podmínky chválí.

Areál leží v nadmořské výšce 300 metrů nad mořem, kopec, na kterém se lyžuje, je o devadesát metrů vyšší. Lyžovat se tam bude minimálně do příští neděle.

„V březnu se návštěvnost významně snižuje, ale ty poslední tři dny jsou úžasné,“ říká provozovatel Ski areálu Hlubočky Michal Stojmenov. Ski areál tam funguje zhruba deset let, sjezdovka měří přes půl kilometru a za dva roky tam provozovatelé plánují lanovku.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Ski areál Kladky leží zhruba čtyřicet kilometrů od Olomouce. I když je deset stupňů nad nulou, lyžuje se, po sjezdovce se prohání asi deset lyžařů. Ani v tomto případě se vůbec nedá mluvit o horách, nadmořská výška je 600 metrů nad mořem. Sjezdovka letos poprvé měří dokonce tři čtvrtě kilometru. Provozovatelé areálu ji totiž před sezonou prodlužovali.

Sezona je v plném proudu také v Beskydech a v Jeseníkách. Tam se bude lyžovat minimálně do Velikonoc.