Ostrava prohrála vyhraný zápas

Až poslední sekundy zápasu basketbalové ligy mužů mezi NH Ostrava a Pardubicemi rozhodovaly o vítězi zápasu. Přestože domácí většinu utkání kontrolovali jeho průběh a vedli o deset až patnáct bodů, poslední pětiminutovka jim hrubě nevyšla a nakonec prohráli 79:80.

Po těsné prohře v Kolíně, kde Ostravané před týdnem ztratili výhru v poslední minutě, se chtěli rehabilitovat v souboji s Pardubicemi. Také tentokrát od začátku až do samého závěru zápasu vedli. Ve třetí čtvrtině byl ve prospěch domácích rozdíl šestnáctibodový - 65:49. Týden starý výpadek se však opakoval.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Pardubice se v posledních pěti minutách dostaly na dostřel a rozhodovala poslední minuta. Třicet sekund před koncem, za stavu 79:78, zblokoval domácí Wilson Čarneckého, Stehlík byl v úniku Kotasem faulován a rozhodčí odpískali nesportovní chybu, tedy dva trestné hody a ještě míč k dobru pro Ostravany. Zdálo se rozhodnuto. Jenže Stehlík nedal ani jednu šestku a Číž špatně rozehrál útočnou akci.

V protiútoku sice Muirhead neuspěl, ale dvě sekundy před sirénou jeho pokus dorazil ex-ostravský Petr Bohačík a rozhodl o výhře Pardubic 79:80.