Pavel Pauko neuspěl s odvoláním. Za loupež v hlučínské Bille si odpyká 6,5 roku vězení

Olomouc - Osmadvacetiletý Pavel Pauko si odpyká za loňské ozbrojené loupežné přepadení zaměstnanců prodejny Billa v Hlučína na Opavsku ve vězení šest a půl roku. Rozsudek krajského soudu, proti kterému se odvolal, potvrdil olomoucký vrchní soud.

Podle rozsudku Pauko přepadl loni po zavírací době se svým komplicem, se kterým dříve pracoval jako ostraha obchodu Billa v Praze, pracovníky řetězce. Uloupili více než šest set tisíc korun. Už na místě je ale chytili strážníci. "Odvolání obžalovaného jsme zamítli jako nedůvodné, trest je zákonný a přiměřený,“ shrnul mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy důvody verdiktu.

Muži si prodejnu vytipovali na základě svých zkušeností z práce v bezpečnostní agentuře. Schovali se ve skladu a po ukončení provozní doby v maskách a s plynovými pistolemi v ruce přepadli skladníka. Dovlekli ho do kanceláře, kde další tři pracovnice pod hrozbou zbraně donutili lehnout si na zem. Z trezoru a ze stolu poté vzali peníze a

nacpali je do batohu. Pauko se k přepadení přiznal. Řekl, že chtěl vyřešit svou finanční krizi. Přišel o zaměstnání a nebyl prý schopen uživit rodinu. Tvrdil

ale, že neměl v úmyslu ukrást tolik.To, že uloupená částka překročila půl milionu korun, byla podle něho náhoda, neboť v obchodě byla tržba za dva dny. „Udělal jsem chybu, lituji toho. Omluvil jsem se poškozeným, chtěl bych snížit trest,“ apeloval na senát do té doby bezúhonný obžalovaný. Senát ale neoblomil.