Meteorologové varují před náledím

Ostrava – Po vydatném nočním sněžení, kdy například v Moravskoslezském kraji napadlo místy až dvacet centimetrů nového sněhu, varují meteorologové před dalšími komplikacemi na silnicích. Předpovídají, že večer a v noci na středu se bude tvořit náledí na většině území Česka. Čerstvý sníh taje, k večeru se má ochlazovat až na noční mráz až čtyři stupně Celsia.

Výstraha platí od dnešních 17 hodin do zítřejšího rána pro kraje Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský, Jihomoravský, Královehradecký, Pardubický, pro Středočeský kraj, Vysočinu i Prahu. „Opatrní by měli být řidiči i chodci,“ upozorňují meteorologové.

Noční sněžení už působilo problémy na mnoha místech republiky, silničáři mnohde upravovali silnice celou noc. Hasiči vyjížděli k popadaným stromům a drátům elektrického vedení. Například na  Bruntálsku uvízly na kopcích v horských oblastech kamiony. Zřejmě v souvislosti s počasím došlo k tragické nehodě nedaleko Olomouce. Řidič osobního auta zemřel po nárazu do pilířového sloupu jednoho z mostů.

Vydáno pod