Třebíč si baráž o extraligu nezahraje

Hokejisté Třebíče si baráž o extraligu nezahrají. V šestém zápase semifinále první ligy podlehli favorizované Mladé Boleslavi 1:2 po samostatných nájezdech a po výhře v sérii 4:2 tak dál postupují Středočeši. Horácká Slavia přesto zažila nejlepší sezónu za posledních jedenáct let.

Nechybělo mnoho a extraligová baráž mohla mít letos překvapivého účastníka. Hokejisté Třebíče ambiciozní Mladou Boleslav v semifinále pořádně potrápili. Třikrát rozhodovaly samostatné nájezdy, které nakonec ztvrdily i včerejší vyřazení Horácké Slavie.

Třebíč přitom mohla poprvé v play off využít posily z už definitivně zachráněné extraligové Komety. Obranu přišel tvrdit Milan Hruška a útočnou sílu Horácké Slavie měl zvýšit kmenový hráč Horácké Slavie Vilém Burian.

Rozhovor s Jakubem Čuříkem a Martinem Dočekalem (zdroj: ČT24)

Boleslav se vedení v zápasu ujala už ve třetí minutě, když přesně mířil Zdeněk Ondřej. První třetina potvrdila, že v této sérii tráví hráči na trestné lavici hodně času, přesilovku mohl využít v šestnácté minutě kapitán David Výborný, v gól ale početní výhodu žádný z týmů do konce prvního dějství zúročit nedokázal. 

Třebíč se vyrovnání přiblížila v polovině druhé třetiny, kdy v přesilovce dokázala pořádně rozhýbat boleslavský obranný val. Dobytím branky ale obléhání neskončilo, Ostřížek v klíčovém okamžiku dobře nezamířil. Slibná šance nabudila domácí k obrovskému tlaku a v třicáté první minutě se zaplněná třebíčská hala vyrovnání už dočkala, Fořt se ocitl tváří v tvář Willovi a situaci vyřešil s přehledem.

Sestřih a ohlasy 6. semifinále Třebíč - Mladá Boleslav (zdroj: ČT24)

V úvodu třetí třetiny mohla jít svižně hrající Horácká Slavia dokonce do vedení, Dočekal si pohrál s obranou Středočechů, pokus Zdráhala po jeho přihrávce ale Willa jen vystrašil. Horkou chvilku si poté prožil i Marek Čiliak na druhé straně, puk totiž ve své moci nedržel tak pevně, jak si sám myslel, a mohl být hodně rád, že jeho zaváhání nevyužil žádný z boleslavských hráčů. Blížící se konec základní hrací doby zvýšil i nervozitu aktérů na obou stranách, ze šarvátky u mantinelu početní převahu vytěžili domácí. V přesilovkách se ale v této sérii trefuje spíše Boleslav a Třebíči se statistiku nepodařilo srovnat ani tentokrát.

Do prodloužení dospěl zápas už potřetí v sérii. Hráči na obou stranách se z opatrnosti pouštěli do bezhlavých útočných výpadů jen výjimečně a rozhodnutí tak znovu musel obstarat až dovednostní souboj jeden na jednoho.

Rozhovor s Tomášem Nouzou a Davidem Výborným (zdroj: ČT24)

V nájezdech dosud v sérii vítězili domácí, tentokrát ale jakoby se hráči Horácké Slavie další výhry zalekli, ani jeden z třebíčského tria Přibyl, Burian, Čuřík nemířil přesně. Vítězný mečbol, který Boleslav posunul do baráže o extraligu tak proměnil Tomáš Nouza a slavící Boleslav si v šatně mohla převzít pohár pro vítěze první ligy. 

I přes vyřazení může být Třebíč s letošní sezónou nadmíru spokojená. Kádr poskládaný převážně z mladých hráčů se sehrál k vynikajícím výkonům a stal se černým koněm první ligy. Hrdinové v bíločervených dresech si zaslouženě užili aplaus téměř čtyř tisícovek diváků.

Vydáno pod