Soud vzal do vazby ředitele Kubu z Brna, podezřelého z korupce

Brno - Soud dnes vzal do vazby ředitele územního pracoviště Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj Miroslava Kubu, podezřelého z korupce. Policie jej stíhá za daňové úniky se škodou 26 milionů korun. Brněnský městský soud vzal do vazby celkem dva podezřelé, aby nemohli ovlivňovat svědky. Celkem je v kauze z korupce podezřelých pět osob.

Sedmačtyřicetiletý Kuba je podezříván z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. Z vyšetřování podle policie vyplývá, že umožnil neoprávněné čerpání nadměrných odpočtů daně z přidané hodnoty (DPH). Dostával za to údajně úplatky.

Představitelé čtyř firem mu podle kriminalistů za to platili penězi, dary a různými službami. Kubovi hrozí až 12 let vězení.

Soud dnes vzal do vazby i jednoho ze čtveřice podezřelých zástupců firem, dvaapadesátiletého muže stíhaného za podplácení. Dalšího devětatřicetiletého propustil naopak na svobodu. Čtveřice je stíhána kvůli krácení daně. Dva z mužů čelí obvinění z podplácení. Zástupcům firem hrozí až deset let vězení.

Vydáno pod