Mistrovství republiky juniorů v šachu

Kouty nad Desnou - Hotel Dlouhé stráně v Koutech nad Desnou v samém srdci Jeseníků je místo kam se tradičně vracejí mladí šachisté, aby na republikovém šampionátu konfrontovali své umění se svými vrstevníky. Letošní turnaj hraný na 11 kol opět přivítal několik stovek hráčů od šachového potěru až po juniory s mezinárodními zkušenostmi.

Na letošním turnaji se prezentovala řada dobrých i méně zkušených hráčů a pořadatelé pro ně jako už tradičně připravili kromě soubojů nad šachovnicí také bohatý doprovodný program.

Největší pozornost byla pochopitelně věnována turnaji juniorů, který byl svým vývojem navíc dramatický do posledních tahů závěrečného kola. Vojtěch Plát z TŽ Třinec věděl, že v souboji s Janem Mikešem mu na republikový titul nestačí remíza, na záda mu totiž dýchal Tadeáš Kriebel. Plát ale svoji partii dotáhl k vítězství a ziskem 9,5 bodu si titul nenechal vzít.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)

Kvalitní turnaj přinesl řadu pozoruhodných partií. Český šach má dobrou mládežnickou základnu a jistě se mu bude dobře dařit i v příštích letech.

Vydáno pod