Třinec vyráží na Zlín, letos ho ještě ani jednou neporazil

Zlín - Hokejisté Zlína a Třince rozehrají v úterý druhou semifinálovou sérii play-off extraligy. Oceláři v ní budou usilovat o první úspěch proti Beranům ve vyřazovacích bojích, neboť všechny čtyři dosavadní série mezi těmito celky vyzněly pro Zlín. Utkání sledujte od 18:15 živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Milan Antoš.

Zlín vedle historie vzájemných duelů v rámci play-off mírně favorizují i výsledky v této sezoně - ze čtyř zápasů základní části vyhrál třikrát. Trenér Rostislav Vlach je navzdory těmto příznivým číslům v prognózách opatrný a roli favorita odmítá. „Z mého pohledu jsou šance na postup do finále vyrovnané. V útoku má Třinec zkušené hokejisty. V základní části střelecky vynikal Martin Růžička, v play-off září Martin Adamský. Čekám velkou bitvu s vyrovnanými zápasy, možná se bude rozhodovat až v sedmém utkání,“ uvedl Vlach.

Ten si živě pamatuje vzájemnou sérii před devíti lety, do níž zasáhl ještě jako hráč. Zlín tehdy získal titul, ale ve čtvrtfinále byl krůček od vyřazení. Ve čtvrtém duelu v Třinci se podařilo až tři sekundy před koncem normální hrací doby vyrovnat Balaštíkovi a nájezdy zvládl lépe Zlín. „Na tomto výsledku se celá série otočila. Pokud by Balaštík nevyrovnal, tak bychom už prohrávali na zápasy 1:3 a bylo by hodně těžké postoupit,“ vzpomínal Vlach na tažení za titulem.

NO COMMENT: Zlínští fanoušci stojí frontu na lístky (zdroj: ČT24)

Vlachovým protivníkem na lavičce Třince je jeho loňský asistent Josef Turek. „Zatím jsme spolu nemluvili. Myslím si, že se nemáme čím překvapit. Nikdo nemůže přijít s něčím převratným. Zápasy Třince jsem pozorně sledoval, vzal jsem si z nich spoustu poznatků. Pokusím se je uplatnit,“ řekl Vlach, který už bude mít k dispozici uzdraveného obránce Martina Matějíčka. Na marodce jsou pouze útočník Kubiš a brankář Horčička.

Třinec bude chtít v play-off vystoupit ze zlínského stínu; Ševcům podlehl ve všech čtyřech dosud odehraných sériích. „Abych se přiznal, ani o tom nevím, ale nějaké hlubší souvislosti bych v tom nehledal. Je to souběh okolností, všechny týmy se mění,“ řekl třinecký kouč Turek. Duely se Zlínem pro něj mají specifický nádech.

Turek tým ze střední Moravy ještě vloni vedl spolu se současným zlínským koučem Rostislavem Vlachem a na své působení má řadu živých vzpomínek. „Osobně se teda moc netěším, ale jako tým se na semifinále strašně těšíme a jsme nažhaveni,“ usmál se. „Samozřejmě že si na to ještě dobře pamatuju. Řada hráčů tam nadále působí, i když k malé obměně kádru došlo. Vyšlo to zrovna takhle, ale musíme brát Zlín jako každého jiného soupeře,“ dodal Turek.

Soupeře považuje za mírného favorita série. „I když těsně, tak Zlín vyhrál základní část, papírově je malým favoritem. Zdobí ho výborná defenziva, těžko se mu dávají góly. Ale myslím, že jsme na něj dobře připraveni,“ podotkl Turek. Ani Oceláři nejdou do semifinále kompletní. Úvod série vynechají potrestaní Roth s Polanským, Ostřížek má angínu a Hrňu trápí neupřesněné zdravotní problémy.