Vítr na Olomoucku strhával střechy

Šternberk (Olomoucko) – Na odstaveném autě na parkovišti skončila část plechové střechy supermarketu ve Šternberku na Olomoucku, kterou strhl silný vítr. Automobil střecha poškodila, potom ji uklidili hasiči. Po větru zůstaly v noci na Olomoucku i další škody, poškozena je například střecha školy v Pasece.

Do Šternberku vyjeli hasiči hodinu po půlnoci. „Uvolnila se a na přilehlé parkoviště spadla asi čtvrtina plechové střechy supermarketu. Spadlé plechy poškodily zaparkované vozidlo,“ popsala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. S úklidem spadlé střechy supermarketu hasičům museli pomoci silničáři, jejichž bagr plechy slisoval a odtáhl do závětří. Hasiči zatím latěmi a hřebíky zajistili část střechy, která zůstala na svém místě. „Hrozilo, že se plechy budou dále větrem uvolňovat,“ zdůvodnila mluvčí Hacsiková.

Další místo, kam museli hasiči zamířit napravit škody napáchané nočním větrem, byla Paseka na Olomoucku. „Uvolnil se plech dlouhý deset metrů a hrozilo, že spadne na ulici. Hasiči plech sundali, střechu zajistili a místo předali starostovi obce,“ přiblížila Hacsiková. V noci hasiče zaměstnaly také ulámané větve, které popadaly na silnice.