Vážím si toho, že jsem pro děti vzor, říká Březina

Brno - Nasát velikonoční atmosféru a hlavně si zabruslit s bronzovým hrdinou z evropského šampionátu Michalem Březinou – takový byl program benefičního setkání s příznačným názvem Brněnské Velikonoce na ledě.

Bez pomlázky, zato na bruslích, se předvedl na jubilejním desátém ročníku Brněnských Velikonoc na ledě Michal Březina. Když akce před lety začínala, Březina tu bruslil jako žákovský mistr republiky. Letos si setkání s bronzovým hrdinou z mistrovství Evropy přímo na ledě nenechalo ujít několik desítek malých krasobruslařských nadějí.

„Já jsem tady dnes měla vystoupení a také jsem chtěla vidět bruslit Michala Březinu,“ prozradila Sára Nechvátalová. „Já jsem přišla hlavně pro zábavu a abych si zabruslila,“ doplnila kamarádku Anna Jelínková.

„Jsem rád, když můžu děti podpořit. Je to pro ně jistá motivace, aby si uvědomily, že můžou také dosáhnout nějakých úspěchů, pokud na sobě budou pracovat a budou se snažit,“ vysvětlil Michal Březina.

Rozhovor s Michalem Březinou (zdroj: ČT24)

Ve své domovské hale se brněnský krasobruslař ukázal poprvé po návratu z mistrovství světa a tak došlo i na bilancování letošní sezóny. „Určitě to pro mě byl úspěšný rok, za pět let jsem na Evropě poprvé dokázal dosáhnout na medaili. Mistrovství světa už mi tolik nevyšlo, ale skončit v nejlepší desítce považuji také za úspěch. Hlavně je důležité, že toto umístění znamená i dvě místa pro olympiádu v Soči,“ shrnul Březina.

Březinu teď čeká měsíční odpočinek. V květnu začne nejlepší český krasobruslař připravovat nové programy, se kterými chce na olympiádě v Soči vybojovat nejcennější medaili své kariéry.