Na ZŠ v Ronově n. Doubravou soutěžili s oblečenými velikonočními vajíčky

S příchodem velikonočních svátků každé děvče, slečna, ale i dámy si připravují velikonoční vajíčka pro své koledníky. Jednou z takových je paní Věra Hrdličková, která pracuje na Základní škole v Ronově nad Doubravou. Její zručnost je známá, proto na Velikonoce upletla pro děti Základní školy v Ronově n. D. velké množství malých čepiček a šálek s tím, aby děti si přinesly vyfouknutá vajíčka. Ve škole poté při hodinách pracovní výchovy namalovaly na vajíčko obličej a navlékly čepičku a šálku a udělaly si radost. V pondělí 25. března pak na škole proběhla soutěž o nejvíce namalovaných vajíček oblečených do čepiček se šálky a se zápisem do České knihy rekordů.

„S pletením čepiček a šálků jsem začala někdy na začátku měsíce února a napletla jsem kolem 250 malých souprav, pro děti, ale i pro zaměstnance školy. Už, když jsem začala plést, počítala jsem s tím, že by se to dalo využít do nějaké soutěže. Na začátku měsíce března jsem zašla za zástupkyní ředitelky školy Marií Kořínkovou a sdělila tuto myšlenku, zda by nebylo možné tuto akci zrealizovat se zápisem do české knihy rekordů. Zástupkyně s touto myšlenkou souhlasila a ujala se celé akce,“ sdělila Věra Hrdličková.

Některé věci se upřesnily a tak v pondělí 25. března začala na Základní škole v Ronově soutěž o nejvíce namalovaných vajíček a oblečených do čepiček se šálky a se zápisem do České knihy rekordů. Na soutěž dohlížel pozorným okem pracovník agentury „Dobrý den“ z Pelhřimova. Děti během krátké doby namalovaly na vajíčko obličej podle svých představ, na hlavičku přilepily čepičku, na spodní část vajíčka šálku a poté takto vyzdobené vajíčko ještě přilepily na desku. Každá třída poté v tělocvičně dala dohromady velké vajíčko, na kterém bylo napočítáno celkem 239 velikonočních namalovaných a oblečených vajíček.

„Po přepočítání bylo zjištěno, že velké velikonoční vajíčko je “osázeno„ 239 ozdobenými velikonočními vajíčky. Zatím nikdo jiný s touto myšlenkou nepřišel a tak rekord dětí ze Základní školy v Ronově n. D. bude zapsán do “České knihy rekordů„ v agentuře “Dobrý den„ v Pelhřimově. Takových podobných rekordů v agentuře evidujeme ročně kolem 300. Zápis do knihy rekordů je vždy jen takovou malou třešničkou na dortu a ještě k tomu, když paní Věra Hrdličková to udělala zdarma, ale hlavně pro radost dětí a celého kolektivu,“ sdělil pracovník agentury Miroslav Marek.

V dnešní době je nezvyklé, aby něco takového člověk udělal jen pro radost dětí s tím, že za to obdrží diplom. Paní Věře Hrdličkové za krásnou myšlenku patří velké poděkování a koledníci při zaklepání u ní doma se mohou těšit na podobné vajíčko, kde myšlenka je zapsána v České knize rekordů.

Pavel Kalina, Ronov nad Doubravou