Tři zatčení muži vydírali obchodníka s luxusními auty

Brno - Tři muži, které včera dopoledne na parkovišti u brněnského Ústředního hřbitova zatkli policisté, jsou obviněni z vydírání a loupeže. Vydírat měli svého obchodního společníka, spolu se kterým se zabývali prodejem luxusních aut. Otci a dvěma synům za to hrozí až 12 let vězení.

„Pachatelé se dopustili závažné násilné trestné činnosti. Šlo o vydírání částky deset milionů korun. Kromě toho mají na svědomí i násilnou loupež,“ popsal důvod včerejšího zatýkání brněnský kriminalista Miroslav Klusáček.

Obětí obou činů byl podnikatel, který s trojicí asi dva roky spolupracoval. Šedesátiletý otec a jeho dva synové ve věku devatenáct a třiadvacet let s ním přeprodávali luxusní auta, většinou ze Slovenska. Ke sporu mezi obchodními partnery došlo kvůli vozu Audi, dovezenému ze zahraničí, u něhož nebylo jasné, zda není kradené.

Po roztržce začala rodinná trojice svého bývalého společníka vydírat. Donutili jej například jít k notáři a podepsat deset příjmových dokladů po 350 tisíci korunách. V úterý ho spolu s dalším, zatím nedopadeným, mužem dokonce na čerpací stanici nedaleko brněnské Slatiny brutálně zbili pěstmi a baseballovými pálkami a přivodili mu několik zlomenin. To už byl ale vydíraný podnikatel v kontaktu s policií. „Abychom pachatele dopadli co nejdříve, použili jsme zásahovou jednotku a vrtulník,“ vysvětlil kriminalista Klusáček. Za vydírání a loupež hrozí pachatelům až dvanáctileté vězení.

Samotný zásah policie včera exkluzivně zaznamenal štáb České televize. Zhruba dvacítka ozbrojených a zakuklených policistů včetně členů zásahové jednotky a vyšetřovatelů v civilu zatkla na parkovišti pět mužů. Zatýkaní muži byli spoutáni za zády a na oči jim policisté nasadili brýle s neprůhlednými skly. Po téměř hodině čekání je po jednom začali nakládat do neoznačených aut. I se zadrženými muži odjela policie z místa zásahu krátce před desátou hodinou dopoledne. 

Vydáno pod