Hromadná nehoda u Lipníku, D1 je uzavřená

Lipník nad Bečvou – Na 304. kilometru dálnice D1 za Lipníkem nad Bečvou komplikuje dopravu hromadná nehoda několika osobních aut a kamionu. „Ve směru na Hranice je dálnice zcela uzavřena,“ řekla krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Při nehodě byli zraněni tři lidé, z toho dva těžce.

Nehoda se stala před polednem. Nejprve havaroval kamion, po něm čtyři osobní auta. „Jedno auto nabouralo také do hasičského vozu, který na místo dorazil. Nikdo z hasičů nebyl zraněn,“ řekla mluvčí. Zatím se nedá odhadnout, jak dlouho uzavírka potrvá.

„V Moravskoslezském kraji by mohlo během odpoledne připadnout ještě deset až 15 centimetrů převážně mokrého sněhu. V Beskydech a Jeseníkách by se pak sněhová pokrývka mohla navýšit i o dalších 20 až 25 centimetrů,“ řekl Zbyněk Návrat z Regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Evidujeme zvýšený počet dopravních nehod. Je nutné, aby řidiči reagovali na klimatické podmínky a přizpůsobili svou jízdu stavu vozovek,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Policejní hlídky monitorují situaci, máme zvýšený dohled,“ doplnila.

Podle Návrata by se místy zejména ve středních polohách měly tvořit sněhové jazyky, do 600 metrů nad mořem pak i závěje. Sněžení by v nižších polohách mohlo slábnout během večera. Během velikonočního pondělí už meteorologové očekávají spíše sněhové přeháňky, zatímco v současnosti je sněžení trvalé a na některých místech intenzivní.