Velikonoce na ostravských Bazalech budou bez fotbalu

Ostrava - Velké přívaly sněhu způsobily, že pondělní dohrávka jednadvacátého kola fotbalové ligy mezi Ostravou a Jihlavou musela být odložena. O náhradním termínu zatím nebylo rozhodnuto. Informoval o tom mluvčí Fotbalové asociace ČR Jaroslav Kolář.

Kvůli vydatné sněhové nadílce byly odloženy nedělní zápasy dorostů U17 a U16 proti Sigmě Olomouc. Nebude se hrát ani mistrovské utkání juniorky proti Dukle Praha. Pondělní utkání bylo dnes rovněž odvoláno.

Ještě dnes dopoledne měl klub představu, že s pomocí fanoušků sníh z hřiště na Bazalech odklidí. Na svých stránkách zveřejnili tuto výzvu:

„Vyzýváme všechny fanoušky Baníku Ostrava, kteří se nebojí práce a jsou ochotní pomoci s úpravou hřiště na zítřejší utkání s Jihlavou, aby dorazili na stadion Bazaly.  Každý, kdo pomůže odklidit deset metrů čtverečních, obdrží zdarma vstupenku na utkání s Jihlavou či Libercem a k tomu šálek horkého čaje.  Všechny ochotné fanoušky prosíme, aby se od třinácté až do sedmnácté hodiny dostavili na vrátnici stadionu Bazaly, kde už budou přesně instruováni. Pomozte svému klubu, aby se zítra mohlo odehrát utkání Baníku s Vysočinou, které je tolik důležité v jarních bojích o záchranu. Děkujeme všem, kdo se rozhodnou pomoci!“, píše FC Baník Ostrava na svých stránkách.

V Ostravě od rána ale hustě sněžilo a terén na Bazalech by nebyl pro pondělní utkání způsobilý. „V pravidlech platí, že pokud je nepříznivé počasí, o den dříve se na stadion může vydat kontrola a může rozhodnout o odložení utkání,“ uvedl Kolář.

Termín, ve kterém se pondělní zápas nakonec odehraje, zatím není známý. „Rozhodne se o něm na začátku příštího týdne po velikonočních svátcích,“ dodal mluvčí.