Ostravští kriminalisté odhalili čtyři muže vyrábějící pervitin

Ostrava - Ostravští kriminalisté odhalili čtveřici pachatelů, kteří se podíleli na výrobě a distribuci pervitinu. Dva sedmatřicetileté, čtyřiatřicetiletého a šestadvacetiletého muže policie obvinila z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Hrozí jim tresty od dvou do deseti let.

Muže policie zadržela už v říjnu. O případu dnes ČTK informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Během pěti domovních prohlídek i prohlídek nebytových prostor se policistům podařilo odhalit velkokapacitní laboratoř pro nelegální výrobu pervitinu s větším množstvím chemikálií a pomocných látek k výrobě této drogy.

„Zajistili také hotový pervitin i pervitin takzvaně v rozpracování v hodnotě zhruba 500.000 korun,“ podotkla Holčáková. Dodala, že nalezena byla i krátká střelná zbraň s náboji za zhruba 60.000 korun.

Policie nyní vyslýchá desítky svědků. Muže policie podezírá, že drogu vyráběli nejméně od konce roku 2009 do téměř poloviny října loňského roku. Drogu vyráběli v mobilním domě v jedné z obcí na Ostravsku.

Mobilní příbytek byl umístěn v málo osídlené oblasti. Policisté muže zadrželi právě u mobilního domu v době, kdy vyráběli drogy. V objektu bylo množství medikamentů, prázdných blistrů léčiv, které se užívají k výrobě pervitinu, laboratorní technika i chemikálie.