Zbrojovka zase nevyhrála a je ohrožena sestupem

Brno - Třináct zápasů čekali hradečtí „Votroci“ na venkovní výhru. Dočkali se až v Brně a proti tápající Zbrojovce vyválčili důležitou výhru 3:1. Brněnský tým se na jaře trápí a po čtvrté prohře v pátém zápase od přestávky začínají zbrojovácké kotníky omývat sestupové vody.

Do zápasu, který se hrál za vytrvalého sněžení, vstoupili mnohem lépe hosté. V první půlhodině předváděli aktivní fotbal a navíc ze své vůbec první šance otevřeli skóre. V deváté minutě propadl Strnadův centr k Šislerovi a ten uklidil míč pod padajícím gólmanem Petrem.

S Brnem mohlo být o několik chvil později ještě hůř. Štěpánův centr vypadl Petrovi z rukavic přímo k Harbovi, který z malého vápna orazítkoval břevno domácí brány. Pak Štěpán v další slibné šanci pálil vedle

Brněnský trenér Čuhel reagoval na matný projev svého celku střídáním a na trávník už po půlhodině poslal Traorého. Domácím změna pomohla, hned přišla příležitost na vyrovnání. Zavadil dobře zakroutil přímý kop a míč skončil s přispěním Lindra na tyči. Poté z malého vápna hlavičkoval Škoda jen náruč hostujícího gólmana.

Petr Čuhel (Zbrojovka Brno): „Vstoupili jsme do utkání strašně pasivně. Nechodili jsme do soubojů, báli jsme se hrát, neměli aktivitu. Soupeř nás potrestal rychlou brankou. Po ní z něj spadl tlak. Inkasovali jsme laciný druhý gól a třetí nám soupeř vstřelil v závěru, kdy jsme vrhli všechny síly, abychom vybojovali alespoň remízu. Neměli jsme sílu na zvrat, i když jsme měli šance. Urazili jsme fotbalové štěstíčko.“

Jiří Plíšek (Hradec Králové): „Jsem spokojený nejen s tím, že se nám konečně podařilo vyhrát. Zápas byl pro nás velmi důležitý také v tom, že jsme porazili konkurenta v boji o záchranu. Dnes jsme měli konečně štěstí. Odehráli jsme hodně zápasů, ve kterých jsme byli sice chváleni za hru, ale body nechali soupeři.“

Také na startu druhé půle se Zbrojovka snažila o vyrovnání, Traoré ovšem na zadní tyči trefil jen Lindrovy nohy. Vzápětí Brno potvrdilo, proč v této sezoně inkasovalo nejvíc branek ze všech ligových celků. Domácí chybovali v defenzivě a Hochmeister po stříleném centru nedal hlavičkou Petrovi šanci.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Brněnští ale nerezignovali a v 62. minutě snížili. Po faulu na Švancaru proměnil s přehledem penaltu Zavadil. Zbrojovka ožila a tlačila se za vyrovnáním. Střídající Husár si ale vylámal zuby na výborném Lindrovi a Traoré po krásném Švancarově průniku trefil z malého vápna jen Poděbradského.

Domácí ve snaze srovnat otevřeli hru a Hradec je v závěru ztrestal pojišťující trefou. Chytrým obloučkem definitivně rozhodl střídající Uškovič. Hradec dal Brnu více gólů, než nastřílel v předešlých čtyřech jarních zápasech.

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:3 (0:1) 
Branky: 62. Zavadil z pen. - 9. Šisler, 55. Hochmeister, 90.+1 Uškovič. Rozhodčí: K. Hrubeš - Wilczek, T. Kovařík. ŽK: Mezlík, Hyčka - Hadaščok, Lindr. Diváci: 1 826.

Brno: Petr - Pašek, Pernica, Sus, Hyčka (65. Markovič) - Mezlík, Šoljič (29. Traoré), Zavadil, Lutonský (55. Husár) - Švancara, Škoda. Trenér: Čuhel.

Hradec Králové: Lindr - Plašil, Fukal, Hochmeister, Poděbradský - Klapka (74. Uškovič), Šisler, Strnad, Harba, Štěpán (82. Kulič) - Hadasčok. Trenér: Plíšek.