Stromy neunesly tíhu sněhu. Zasahovat musí i hasiči

Zlínsko - Popadané stromy zkomplikovaly dopravu mezi Karlovicemi a Lhotou u Zlína. Stromy nezvládly tíhu mokrého sněhu, zlomily se a popadaly na vozovku. Zasáhovat musí i hasiči, kteří polámané stromy rozřezávají a uklízejí z cesty. Silnice je zatím stále neprůjezdná.

Kvůli popadaným stromům byla v neděli pozdě večer uzavřena silnice poblíž Karlovic ve směru na Lhotou u Zlína. Musel být uzavřen úsek v délce 1,3 kilometru. Na místě zasahují hasiči, kteří stromy rozřezávají a odklízejí mimo silnici.

Ve Zlínském kraji v noci opět místy sněžilo a na silnicích ráno leží zbytky zledovatělého či rozbředlého sněhu. Ačkoliv už sněžení ustalo, řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností. 

Na Vsetínsku a východní části Zlínska v neděli podle dispečera správy silnic ve Valašském Meziříčí napadlo až 50 centimetrů sněhu. „Situace se ale už zklidnila, protože přestalo sněžit a nefouká silný vítr. V terénu máme opět veškerou techniku, která silnice postupně pluží a sype,“ uvedl dispečer. 

Na silnici první třídy z Valašského Meziříčí přes Vsetín do Horní Bečvy leží zledovatělá vrstva sněhu, ve které jsou místy vyjeté koleje. Na silnicích druhé a třetí třídy na Vsetínsku je ujetá vrstva sněhu. „Situace na silnicích ještě není dobrá. Řidiči by proto měli jezdit maximálně opatrně,“ upozornil dispečer. Zledovatělý sníh leží na některých vozovkách v okolí Ukerského Brodu. Na Kroměřížsku jsou díky chemickému posypu hlavní tady holé a mokré.