Zastupitelé Frenštátu rozhodnou o další pomoci pro poškozené výbuchem

Frenštát pod Radhoštěm - Ve Frenštátě pokračuje zpevňování domu, který sousedil s vybuchlým panelákem. I jeho obyvatelé by od města měli dostat peníze. Návrh jednorázové pomoci projedná zastupitelstvo. Zatímco jedni stále čekají na návrat domů, druzí se z tragické události začínají zotavovat v rehabilitačním centru.

Jeden ze tří těžce zraněných lidí z vybuchlého domu ve Frenštátě pod Radhoštěm nastoupil do rehabilitačního centra, kde ho čeká několikatýdenní pobyt. Stavbaři mezitím dokončili ve zbývající části panelové domu lanové zpevnění. Se stěhováním ale musí lidé ještě několik týdnů počkat.

Reportáž Ivy Bartoňové (zdroj: ČT24)

Po čtyřech dnech v novém provizorním domově začíná Jiřímu další část jeho návratu do běžného života. Rehabilitovat bude v centru, které je od Frenštátu jen pár kilometrů. „Dostane komplexní rehabilitační léčbu, bude denně pracovat s fyzioterapeutem a léčba bude zaměřená na zlepšení pohybu, koordinace a zlepšení jeho stereotypu chůze,“ uvedl Zdeněk Klimeš, primář Beskydského rehabilitačního centra Čeladná.

Pan Tříska zůstane v rehabilitačním centru minimálně 5 týdnů a pokud půjde všechno podle plánu, tak by domů měl odejít bez berlí. Důvod k radosti zatím nemají jeho bývalí sousedé. Stavbaři už sice dokončili zpevnění objektu pomocí lan, ještě ale musí vyměnit plynové rozvody, vyvložkovat komíny a vyměnit většinu oken. Dobrá zpráva dnes ale přišla z radnice. I oni by měli dostat peníze.

O tom, kolik peněz město uvolní, budou radní rozhodovat ve čtvrtek. Konečné slovo pak budou mít 18. dubna zastupitelé. 

Vydáno pod