Boleslav porazila Olomouc a posunula se na druhé místo

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 5. kole baráže o extraligu Olomouc 4:2. Středočeši vyhráli i třetí zápas doma za sebou, připsali si během této série osm bodů a posunuli se na druhou postupovou příčku průběžné tabulky. Dvě trefy vítězů obstaral Lukáš Pabiška, kapitán David Výborný si připsal tři finální nahrávky. Olomoucký gólman Libor Kašík v 21. minutě po třech inkasovaných gólech střídal.

Mladé Boleslavi se v sezoně proti Olomouci nedařilo. Před dnešním vzájemným duelem uhrála s Hanáky jen dva body z 15 možných. Zřejmě i proto trenéři navzdory předchozím výhrám nad Libercem a Chomutovem pozměnili složení útoků a beze změn zůstala jen první formace. Aktivnější domácí se prosadili už ve čtvrté minutě - Výborný zpoza branky přihrál na modrou Němečkovi, jehož střelu usměrnil Pabiška.

Stejný hráč v 11. minutě zvýšil na 2:0, když při přesilovce využil přesnou přihrávku Výborného brankovištěm a zametl puk do odkryté části branky. V závěru první třetiny při další přesilovce Vrbata trefil horní tyč. Nevyužitá šance domácí nemusela mrzet, protože pokračující početní výhodu využili krátce po přestávce. Kašík zaváhal při střele Demela a po třetím inkasovaném gólu přenechal místo náhradníkovi Halászovi.

Ještě v průběhu prostřední dvacetiminutovky se ale Olomouc vrátila do hry. Nejprve ve 23. minutě Králík snadno doklepl puk do prázdné branky po akci Ministra, a přestože vzápětí hosté nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, kontaktního gólu se přece dočkali. Vodný v 37. minutě čekal před brankovištěm a po přihrávce Janáčka překonal Valenta, který v boleslavské brance opět zastoupil nemocnou jedničku Willa.

Hosté ve třetí části cítili šanci na vyrovnání, ale Vodný s Kolouchem nevyužili nadějné šance, a domácí naopak potvrdili, že se mohou spolehnout na přesilovky. Vyloučený Kříž vydržel na trestné lavici jen deset vteřin, než využil třetí boleslavskou početní výhodu v zápase Nouza. Pět minut před koncem mohl zdramatizovat závěr Ministr, který se protáhl mezi obránci, ale Valent jeho sólo zneškodnil a Boleslav už si pak třetí výhru v řadě pohlídala.

Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Olomouc (zdroj: ČT24)

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Pabiška (Němeček, D. Výborný), 11. Pabiška (D. Výborný, Nouza), 21. Demel (Mikulík, Němeček), 51. Nouza (Toman, D. Výborný) - 23. Králík (Ministr), 37. Vodný (Janáček, Diviš). Rozhodčí: Minář, A. Jeřábek - Ondráček, Bejček. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. Diváci: 3730.

Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Pabiška, D. Výborný, Nouza - Hrdel, D. Vrbata, Kafka - Rys, Jiránek, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Olomouc: Kašík (21. Halász) - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Kucharczyk, Herman, Selingr - Králík, Ministr, Lehečka. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): „V první třetině jsme dominovali, ale měli jsme dát víc gólů. Sami jsme si tím zápas zkomplikovali a soupeř hrál od stavu 3:2 nepříjemně. Když už udeřil, smrdělo to gólem. Všechny olomoucké šance byly nebezpečné a rozhodl náš gól na 4:2.“

Petr Fiala (Olomouc): „Domácí zaslouženě vyhráli, my jsme si ani nemohli zasloužit body, protože dvě třetiny byly z naší strany mizerné. Hlavně v první dvacetiminutovce byl náš výkon trapný. Musím říct, že zničehonic byl stav najednou 3:2 a zápas se zdramatizoval, ale rozhodly přesilové hry. My jsme si při přesilovce pět na tři nic nevytvořili, zatímco domácí byli produktivní a z pěti přesilovek dali tři góly.“

Vydáno pod