Cirk La Putyka učí akrobacii

Ostrava - Na vlastní kůži si mohou Ostravané vyzkoušet náročnou akrobacii. Nejrůznější cirkusové techniky učí v těchto dnech začátečníky i pokročilé sami členové souboru Cirk La Putyka. Ten na severní Moravu přivezl poprvé žánr nového cirkusu minulý týden.

Závěsnou akrobacii na šálách si nenechali ujít laikové, studenti konzervatoře ani místní herci. Pavla Gajdošíková na chvíli vyměnila divadelní jeviště za to cirkusové s nadšením. Cirk La Putyka v ní má totiž velkou fanynku. „Konečně, můžu zkusit věci, které tady nejsou, v Ostravě normálně nebývají. Ne v takové fázi a s takovými profesionály. To je nevídané, takže z toho mám radost,“ komentovala své snažení Pavla Gajdošíková.

Reportáž Kristíny Kačmarské (zdroj: ČT24)

Podle slov Rostislava Nováka, který je ředitelem Cirku La Putyka, jsou to jsou spíš ukázky toho, co akrobacie obnáší, že to je pravidelný trénink, kterému se akrobati musí věnovat.

Všichni členové souboru mají v Ostravě skutečně napilno. Odpoledne vedou workshopy, večer mají představení. Rostislava Nováka musel dnes napravit fyzioterapeut. Sotva měl ramena zase trochu v pořádku, vyrazil do Divadla loutek věnovat se dětem.

„Musíme už přemýšlet o tom, jak vychovávat nastupující generace a já myslím, že to děti třeba přivede k tomu, že by se mohly přijít podívat na představení,“ uvedl Rostislav Novák.

Možnost naučit se další akrobatické kousky mají zájemci ještě v sobotu 6. a v úterý 9. dubna. Na programu bude tentokrát trampolína, pozemní akrobacie nebo žonglování.