Rychlá jízda, mladý řidič, čtyři zranění

Ostrava – Dva těžce a dva lehce zraněné si vyžádala nehoda auta v Ostravě. Pětadvacetiletý řidič automobilu značky BMW v noci na dnešek nezvládl řízení, nepřizpůsobil rychlou jízdu stavu kluzké a namrzlé vozovky, dostal smyk, začal se točit a přitom poškodil tramvajové zastávky na Svinovských mostech. O nehodě informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Nejhůře na tom po nehodě byl patnáctiletý chlapec. Záchranáři ho našli mimo vozidlo. Zasahující lékař zjistil, že je v bezvědomí. „Utrpěl poranění hlavy, nohy a hrudníku, která ohrožovala jeho život,“ popsal zranění mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Těžká zranění utrpěl i sedmatřicetiletý muž. I on byl podle svědků krátce po nehodě v bezvědomí. Do příjezdu sanitek se ale probral. „Ošetřili jsme mu poranění hlavy. Navíc existovalo podezření na poranění páteře,“ uvedl Humpl. 

Mladý řidič a další šestnáctiletý pasažér utrpěl středně těžká poranění. Oba utrpěli poranění hlavy. Šofér pak ještě zranění hrudníku a nohy. Dva ze zraněných skončili v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice. Dva byli převezení do Městské nemocnice v Ostravě.

Příčina nehody je stále předmětem vyšetřování.

Vydáno pod