Volejbalistky Prostějova a Olympu zvládly i druhé semifinále

Prostějov/Praha - Volejbalistkám Prostějova a Olympu Praha chybí jediné vítězství k postupu do finále extraligy. Obhájce titulu Prostějov doma s Olomoucí ani podruhé neztratil set, zato Olymp musel proti Přerovu otáčet nepříznivý stav 0:2 a druhou semifinálovou výhru si připsal až po tie-breaku.

Olomouc v Prostějově opět dokázala zdramatizovat jen jeden set. Druhé dějství pro sebe domácí favoritky rozhodly až po dlouhé tahanici a čtyřech odvrácených setbolech poměrem 30:28.

Prostějovský trenér Miroslav Čada ocenil kvalitní olomoucký servis, který dělal jeho svěřenkyním značné potíže. „Druhou sadu jsme urvali bojovností v závěru, klíčové balony dokázala složit na zem naše útočná opora Andrea Kossányiová. Pak se mančaft zase uklidnil. Olomouci v útoku chybí tahounka, což zatím rozhoduje,“ řekl Čada.

Olomoucký kouč Jiří Teplý si povzdechl, že velmi dobře rozehranou druhou sadu měl hostující tým získat. „Bohužel se to těsně nepovedlo. V klíčových okamžicích se nám totiž nedařilo ustát tlak jak ze strany soupeře, tak ten psychický ve vlastních hlavách,“ konstatoval Teplý.

Přerov byl v Praze blizoučko k vyrovnání semifinálové série, ale dramatickou koncovku čtvrtého setu nakonec prohrál 25:27 a tie-break potom 12:15. Trenér Olympu Stanislav Mitáč přiznal, že ho stav 0:2 na sety vyděsil. „Chválím ale tým za bojovnost a doufám, že máme nakročeno tam, kam chceme,“ poznamenal.

Kouč Přerova Leopold Tůma litoval, že po slibném začátku jeho tým polevil. „Prohráli jsme vlastními nevynucenými chybami na servisu a útoky do autu,“ prohlásil.

Vydáno pod