Přípravy Colours of Ostrava jsou v plném proudu

Ostrava -  Letošní program několikrát oceněné mezinárodní hudební přehlídky je téměř hotový. Jednu z jeho největších hvězd, která tak v České republice vystoupí vůbec poprvé, organizátoři svým fanouškům prozradili právě dnes.

Jmenují se The Knife. Je to švédské duo s obrovským renomé. Koncerty i turné mívají beznadějně vyprodané. Médiím se vyhýbají a svůj inteligentní pop předvádějí na pódiu způsobem, při kterém jim není vidět do tváře. A mystická zůstává kapela i před samotnými pořadateli Colours of Ostrava.

Reportáž Kristíny Kačmarské (zdroj: ČT24)

„Je to kapela, která nám letos dává nejvíce zabrat, protože i to, že na Colours vystoupí, bylo podmiňováno našimi podrobnými statistickými údaji, jak velké procento žen vystoupí na festivalu a jak velké procento žen organizuje festival. Vychází z toho, že ženy jsou dost opomíjeny a duo na to chce poukazovat,“ uvedla Zlata Holušová, ředitelka Colours of Ostrava.

Nejdražší interpret letošního 11. ročníku je příslibem obrovské show se spoustou tanečníků a fantastických světelných efektů. Do festivalu zbývají celé tři měsíce a organizátoři největší hudební akce ve střední Evropě jsou už teď v jednom kole. „Máme speciální týmové schůzky v různých strukturách. Dneska probíhá schůzka o Festivalu v ulicích, který je propojený s Colours of Ostrava a hledáme nejoptimálnější formy, jak propojit celé centrum města s Colours samotnými, takže vytváříme koridory a prostory, kde všude bude program probíhat,“ upřesnila Zlata Holušová.

Hvězdným The Knife vyhradili organizátoři v programu exkluzivní čas, během kterého obvykle vrcholí festivalová atmosféra. Duo vystoupí v sobotu 20. července ve 22 hodin večer na hlavní stage.

Vydáno pod