Studenti se učí pracovat s informacemi také v televizi

Ostrava - Ostravské studio České televize spolupracuje s Ostravskou univerzitou na projektu, který si klade za cíl zlepšit možnosti uplatnění absolventů na trhu práce. Zapojením odborníků z praxe chce univerzita zkvalitnit odborné znalosti studentů. Česká televize Ostrava připravila kurz, v němž studenty učí, jak pracovat s informacemi, které se k nim dostanou prostřednictvím médií. Studenti už navštívili ostravské televizní studio.

„Cestou k úspěchu je v současné době schopnost analyzovat a pracovat s informacemi. Doufáme, že schopnost orientovat se v mediálním prostředí umožní našim absolventům, aby byli úspěšní také v práci,“ řekl děkan Pedagogické fakulty Ostravské univerzity Tomáš Jarmara.

„Myslím si, že je to dobrá zkušenost, že nám to dá užitečný nadhled,“ řekla studentka Radka Valušková, která se účastnila kurzu v České televizi Ostrava. Ta má v projektu konkrétně na starosti výuku předmětu „Současné zpravodajství v televizi veřejné služby.“

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Cílem je zlepšení konkurenceschopnosti absolventů Ostravské univerzity učitelských i neučitelských projektů, podpora jejich flexibility a kreativity.

Ostravské studio ČT spolupracuje s Ostravskou univerzitou (zdroj: ČT24)