Smrt dvouletého dítěte v Ostravě: Policie viní matku a jejího přítele z týrání

Ostrava – Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují podezřelou smrt dvouletého chlapce z Ostravy. Policisté už obvinili dvaadvacetiletou matku dítěte a jejího přítele z těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Oba jsou ve vazbě.

Těžce raněné dítě přivezla poslední březnový den záchranná služba do ostravské fakultní nemocnice. Podle ČTK bylo v bezvědomí, mělo vážné zranění na hlavě a modřiny po těle. Přes veškerou péči lékařů chlapec po třech dnech zemřel.

Mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný potvrdil, že nemocnice provedla pitvu, jejíž výsledky již dostali policisté. „Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti případu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Podrobnosti zatím policie neuvolnila a odvolala se na citlivost případu a probíhající vyšetřování.

Podle TV Nova, která o případu informovala v pondělí, měl chlapeček na těle i starší poranění. Redaktor také pátral v místě bydliště ženy v Ostravě-Porubě, kde našel policií zapečetěný byt a od sousedů se dozvěděl, že, z bytu se často ozýval křik.