Policie vyšetřuje znásilnění osmdesátileté ženy z Ostravy

Ostrava - Muž, jenž se vydával za pracovníka plynárenské společnosti, znásilnil v Ostravě osmdesátiletou ženu. Důchodkyně ho pustila do bytu poté, co jí namluvil, že má u ní provést revizi plynu. Policie násilníka hledá.

„Poté, co otevřela neznámému muži dveře, byla v předsíni bytu znásilněna," informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Žena není zraněná.

Policisté znovu varují starší a osamělé lidi, aby nepouštěli do bytu cizí osoby. Podvodníci stále používají stejné triky, jak se k nim vetřít. Často jim to přes varování policistů vychází.

Policisté uvádějí, že jen v Ostravě evidují za uplynulý rok 33 případů, kdy důchodci pustili do svých domovů podezřelé osoby, které nabízely různé služby. Místo toho je většinou okradly. „Devět pachatelů se k seniorům vetřelo pod záminkou kontrol spotřebičů,“ dodala Holčáková.

Sexuální útoky na staré ženy neřeší policisté příliš často, ale stávají se. Například v roce 2011 znásilnil v Brně důchodkyni osmnáctiletý mladík, který byl nedlouho předtím propuštěn z sexuologického léčení. Devětasedmdesátiletou ženu znásilnil v roce 2009 třiapadesátiletý muž, přepadl ji na brněnském hřbitově. Podobných případů je mnohem víc.