Novým šéfem ostravské televize bude Tomáš Šiřina

Ostrava - Novým šéfem Televizního studia Ostrava České televize bude od června Tomáš Šiřina. Rada České televize ho jmenovala na návrh generálního ředitele Petra Dvořáka. Sedmačtyřicetiletý Šiřina dosud pracuje jako šéfredaktor Deníku na severní Moravě. Nahradí Ilju Racka, který odstoupil letos v lednu.

Šiřina přichází do televize z pozice šéfredaktora Moravskoslezského deníku vydavatele Vltava-Labe-Press, kterou zastával od roku 2001. Dříve pracoval jako redaktor a později jako vedoucí sportovní redakce Moravskoslezských novin Svoboda, předtím jako sportovní redaktor Moravskoslezského dne. Vystudoval obor český jazyk, literatura a dějepis na Pedagogické fakultě v Ostravě.

„Jsem velice rád, že Rada České televize schválila jmenování Tomáše Šiřiny do funkce ředitele ostravského studia. Je velmi kompetentní jak z hlediska znalosti vnitřního chodu a fungování médií, tak z hlediska manažerských schopností. Neméně podstatné je i to, že je dlouhodobě a pevně spjatý s moravskoslezským regionem,“ uvedl ke jmenování Šiřiny Dvořák.

Šiřina řekl, že Televizní studio Ostrava je tradiční významnou institucí Moravskoslezského kraje, která je pro dění v kraji klíčová. „Pro mě osobně je to velice zajímavá příležitost a těším se na to, že budeme společně s kolegy ze studia hledat cesty, jak dále zkvalitnit a zefektivnit jeho chod,“ uvedl ke svému jmenování Šiřina.

  • Ilja Racek zdroj: ČT24
  • Petr Dvořák autor: LN, zdroj: ISIFA

Po Rackově odchodu byla vedením Televizního studia Ostrava dočasně pověřena Milena Sladká, která dříve řídila ekonomiku a provoz. Jedním z důvodů Rackovy rezignace bylo podle Dvořáka to, že mu následující rok mělo končit funkční období, kdy má zároveň začít významná transformace studia a samotný Racek chtěl, aby změny vedl člověk s delším mandátem. „Taky se po 11 letech v čele studia cítím trochu unavený a chtěl bych využít toho, že se mi blíží důchodový věk,“ uvedl na začátku roku Racek. Média však dnes informovala, že se možná od příštího roku dočasně ujme vedení Divadla J. K. Tyla v Plzni, ze kterého odchází do Národního divadla v Praze dosavadní šéf Jan Burian.

Vydáno pod