Slovácko krizi nepřekonalo ani v poháru

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka v pohárovém čtvrtfinále neuspěli. S Mladou Boleslaví v domácí odvetě prohráli 0:1. V prvním duelu trávníku vyhrála Mladá Boleslav 3:1 a zkompletovala tak postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Boleslav v semifinále narazí na Spartu nebo Olomouc, které se v odvetném utkání poměří příští úterý.

Slovácko ani v odvetě pohárového čtvrtfinále nezlomilo vleklou výsledkovou krizi. Z posledních deseti zápasů v lize a dvou v poháru vyhráli Jihomoravané jedinkrát. Psychický blok z nezdarů byl na hráčích patrný opět v koncovce.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec sáhl oproti prvnímu vzájemnému pohárovému zápasu hned k sedmi změnám. Nově se v základní sestavě objevili brankář Heča, obránce Reinberk, středopolaři Hlúpik, Hofmann, Volešák a útočníci Skalák s Kerbrem. Ani tento krok však ke zvratu v sérii nezdarů nevedl. Naopak boleslavský kouč Ladislav Minář nechal beze změny úspěšné složení týmu z prvního duelu.

No comment: Slovácko - Mladá Boleslav (zdroj: ČT24)

I když měli domácí fotbalisté po většinu prvního poločasu územní převahu, při absenci útočníka Libora Doška se gólově neprosadili. Jejich útočná aktivita končila na střelách, které s přehledem likvidoval brankář Miller. Boleslavští fotbalisté vynikali o poznání přesnější kombinační souhrou a rychlými protiútoky. Ve 24. minutě překvapil domácího brankáře Heču střelou ze dvaceti metrů Mareš, který otevřel skóre utkání. Hned z další akce mohl po centru Nešpora zvýšit náskok hostů Magera, v poslední chvíli ale stačil Heča míč vyrazit.

Rozhovor s trenérem Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

I když bylo po změně stran Slovácko aktivnější, jeho hráči postrádali větší klid v koncovce. V 63. minutě netrefil zblízka volný roh branky Kerbr, o pět minut později chyběla přesnější muška Reinberkovi. V závěru se ještě dostal do slibné šance střídající Haša, ale ani on nevyzrál na brankáře Millera. Slovácko opět potvrdilo, že se na jaře střelecky trápí.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 24. Mareš. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Arnošt. ŽK: Hofmann, Volešák, Kerbr, Košút - Mareš, Nešpor. První zápas: 1:3. Postupuje Boleslav. Diváci: 1 248.

Slovácko: Heča - Kubáň, Mezlík, Košút, Reinberk - Hlúpik, Hofmann, Valenta, Volešák (77. Trávník) - Skalák (67. Haša), Kerbr (81. Lukáš). Trenér: Habanec.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (74. Sivrič), Magera (70. Sloboda), Štohanzl - Nešpor (78. Chramosta). Trenér: Minář.