Draci Brno se chtějí prosadit v extralize i baseballové Evropě

Brno - Obhájit extraligový titul a postoupit v Evropském poháru do finále touží v nadcházející baseballové sezoně sedmnáctinásobní mistři Draci Brno. Na soupisce Brňanů ovšem v letošní sezoně chybí hlavní opora týmu Pavel Budský. Ten v devětatřiceti letech zanechal aktivní činnosti a věnuje se trenérské práci.

„Odchod Budského je pro nás citelnou ztrátou. Mezeru po něm bude těžké nahradit,“ řekl na tiskové konferenci manažer Draků Arnošt Nesňal, který nejvíce spoléhá na Američana Alexe Derhaka a zkušené české hráče Jakuba Hajtmara, Tomáše Polanského, Petra Minaříka a Michala Sobotku. Draci získali i další dvě americké posily Zachary Samuelse a Jamese Gullievera.

Extraligové soutěži vládnou brněnští Draci od roku 1995 a jejich vítěznou sérii přerušil pouze před dvěma lety městský rival Technika. „Zimní příprava nebyla zcela ideální. Na rozdíl od minulosti jsme se z ekonomických důvodů připravovali pouze v domácím prostředí. Hodně nám pomohl v trénincích nově zbudovaný zateplený tunel,“ uvedl Nesňal.

Draci slaví 40 let (zdroj: ČT24)

V Evropském poháru budou mít Draci hodně obtížnou roli. Ve skupině v Barceloně narazí od 4. do 9. června vedle domácího týmu na nizozemský Kinheim, francouzský Rouen, německý Paderborn a italské Rimini. „Posílí nás Kanaďan Karl Malecek. Má český pas, takže nepřekročíme kvótu tří zahraničních posil,“ dodal Nesňal.

Druhý český tým Eagles Praha startuje ve skupině v německém Řeznu a bude mít za soupeře domácí Buchbinder, Amsterdam, San Marino, Bern a Boloňu. Letošní nejvyšší evropská klubová soutěž se hraje v závěrečné fázi novým modelem. Nekoná se Final Four, ale z každé skupiny postoupí do finále pouze vítěz skupin.

Vydáno pod