Pneuservisy začínají přezouvat letní pneumatiky

Moravskoslezský kraj - Pneuservisy v Moravskoslezském kraji se začínají plnit prvními motoristy, kteří chtějí přezout zimní pneumatiky na letní. Oproti loňsku je to zhruba o měsíc později. V Beskydech ale zájem o výměnu pneumatik zatím není. Na mnoha místech tam ještě leží sníh.

Během několika týdnů se obsah kontejneru s uschovanými pneumatikami kompletně vymění. Na místa teď žádaných letních kol přijdou kola zimní. Pro pneuservisy začíná nejlepší část letošní sezóny. Přibývá telefonátů od motoristů, kteří chtějí vyměnit zimní pneumatiky za letní.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Nejvýchodnější pneuservis v zemi v Mostech u Jablunkova na své zákazníky ještě čeká. Lidé tady na letní přezouvat ještě nechtějí. Řidiči ještě vyčkávají. Podle majitele pneuservisu přijde hlavní nápor koncem dubna.

Pracovník BESIPu Pavel Rakus nabádá, aby lidé při výměně pneumatik vlastními silami důkladně prohlédli jak letní, tak i původní zimní kola. Podle jeho slov se může objevit nějaký skrytý defekt, zaražený šroubek, který se hned na silnici nepozná.

Podle odborníků mohou lidé zimní pneumatiky na jaře dojet. V letních vedrech ale měkčí směs zimních kol může nepříznivě ovlivnit jízdu.