Slovenská policie vydala třetího podezřelého z vraždy páru z Bohumína

Ostrava - Slovenská policie vydala do Česka čtyřiapadesátiletého muže, který je společně s dalšími dvěma už dříve zadrženými podezřelý z loupežné vraždy manželů z Bohumína na Karvinsku. Podle policie pár zastřelili v garáži v Ostravě. Tam je také zakopali v předem připraveném hrobě. Těla předtím polili chemikálií.

Policisté potvrdili, že motivem zločinu byly peníze. O zavražděném muži bylo známo, že je bohatý, protože peníze také půjčoval. Po ruce míval i milion korun. „V domě obětí jsme ale žádné peníze nenašli. Běžně tam přitom bývaly,“ řekl šéf ostravských kriminalistů Antonín Řezníček.

Všichni tři obvinění oběti znali. Jeden byl dokonce kamarád zastřeleného muže. Právě on ho v osudný den vylákal na schůzku. „Mluvil s ním v době, kdy už pro něho měli vykopaný hrob,“ řekl kriminalista Pavel Tvrdý. Muži se na vraždy dobře připravili. Nejprve z místa schůzky v Bohumíně unesli sedmašedesátiletého muže. Odvezli ho v kufru jeho auta do pronajaté garáže v Ostravě. Tam ho po několika minutách zastřelili. Po půl hodině přepadli i o osm let mladší ženu. Spoutali ji, odvezli do stejné garáže a zastřelili. Z domu ukradli větší sumu peněz, údajně i záznamy z bezpečnostních kamer.

Místo činu
Zdroj: ČT24

Vrazi byli podle policistů přesvědčeni, že těla nikdo nikdy nenajde. Vše připravili tak, aby si policie myslela, že manželé zmizeli v Polsku. Tam je také zavedl mobil zastřeleného muže. Zločince ale nakonec zradila právě garáž, kde těla ukryli a chtěli v zemi i zabetonovat. „Získali jsme informaci o narychlo pronajímané garáži v Ostravě. Bylo to za podivných okolností. Později se nám to všechno začalo spojovat. Nakonec jsme v ní našli těla,“ uvedl Řezníček.

Vyšetřování bylo podle policistů náročné. Museli také poskytnout ochranu příbuzným obviněných, protože hrozilo, že se stanou terčem pomsty. Chránili i další osoby z okruhu zavražděných.