Pegatron Czech bude opět propouštět

Ostrava – Ostravská společnost Pegatron Czech bude opět propouštět. Firmu opustí sto kmenových a zatím neupřesněný počet agenturních zaměstnanců.

Firmě se nepodařilo najít náhradu za strategického zákazníka, končí proto s výrobou set-top-boxů a LCD televizí. „Celý byznys se bude měnit. Těm, pro které jsme dříve vyráběli, budeme zajišťovat všechny druhy oprav a servisu. Restrukturalizace se týká i zaměstnanců,“ upřesňuje personální manažer společnosti Zdeněk Svozil a dodává, „Zaměstnanci tento měsíc dostávají výpovědi a odcházet budou k 30. červnu.“ Hromadné propouštění už firma oznámila úřadu práce. 

Stovky pracovníků firma propustila už na konci loňského roku. Nyní pracuje v ostravském Pegatronu 640 kmenových a 200 agenturních zaměstnanců.

Skupina Pegatron, sídlící v Tchaj-wanu, je významným celosvětovým výrobcem a poskytovatelem služeb v oblasti IT. Pegatron Czech je od roku 2008 nástupnickou organizací ASUS Czech, která v roce 2005 soustředila výrobní i servisní kapacity v Ostravě. Před několika lety už Pegatron přestal s výrobou stolních počítačů.