V Jeseníkách se stále lyžuje

Jeseníky – V Jeseníkách je stále dostatek sněhu, v nejvyšších polohách ho leží až 120 cm. V několika lyžařských střediscích se proto stále lyžuje. K nejvýše položenému středisku na Ovčárně se připojila střediska v Karlově, Koutech, Dolní Moravě a na Červenohorském sedle. Pro některé z nich je to zřejmě poslední lyžařský víkend.

„Na Ovčárně leží 120 centimetrů sněhu, v nižších polohách je ho 30 až 40 centimetrů. Sněhu ještě moc neodtálo, i když už se teploty drží pořád nad nulou. V Karlově mají dokonce upraveno na 50 kilometrů běžeckých tratí,“ informoval dispečer jesenické horské služby Jaroslav Tejnský.

Vleky se rozjely i v Koutech nad Desnou, kde je jedno z nejmodernějších středisek. „Lidé jezdí. Počasí sice není tak ideální, jak jsme očekávali, sluníčko nesvítí. Pojedeme do neděle a poté se nachystáme na letní provoz, který startujeme 1. května,“ uvedl zástupce areálu Petr Marek.

Ve středisku SKI Karlov jsou tento víkend otevřeny areály Praděd a Klobouk. Pokud to počasí dovolí, zástupci areálu počítali s tím, že se pojede až do konce dubna. Naopak středisko Ramzová, která ještě v týdnu spuštění vleků zvažovala, je už mimo provoz.